December 31, 2012

..selamat tinggal 2012...


Alhamdulilah Allah S.W.T telah memanjangkan umur aku untuk merasai tahun 2013..bagaimanapun, 2012 telah banyak memberi pengajaran kepada aku..dugaan demi dugaan yang mendatang banyak mengajar aku dalam kehidupan aku nie..bilangan keluarga aku yang semakin menambah, persahabatan yang memberi seri di dalam hidup aku dan juga persahabatan yang goyah yang sebenarnya sedang mengajar kami semua akan kesetiaan di dalam sesuatu persahabatan itu..betapa kami sabar dalam menghadapi perubahan dan juga masalah di dalam persahabatan kami, betapa kami bersabar dalam memberi kata-kata sokongan kepada setiap sahabat kami yang memerlukan dan juga betapa kami bersabar dalam menanti setiap kegembiraan itu datang kembali. Semester terakhir merupakan semester yang ingin aku calitkan dalam hidup aku sebagai semester yang paling terbaik pernah aku rasai. Tahun 2013 merupakan saksi akan kegembiraan itu dan semoga impian itu akan tercapai amin. biarpun keluarga aku sedang mengalami musibah yang teruk ketika di dalam kejadian banjir baru-baru ini tetapi ini tidak mematahkan semangat kami sekeluarga untuk menjalani kehidupan seperti biasa. Tabah dan sabar merupakan ubat yang paling mujarab untuk hati kami sekeluaraga di samping doa sebagai pengiring kami. semoga Allah S.W.T terus tabahkan hati kami amin..


..keluarga tersayang saya..

..keluarga kedua saya..insyallah..


...banjir yang teruk...

...Fakhurazi...


...Azri....

..its me...

..umi..


...nazrul..
...yasmin..
..fadzli...

...aisyah...




...nadia...
..kawan setia saya..Laila


...Faris...





...Harzim..




#SELAMAT TAHUN BARU#






December 5, 2012

..Till Jannah..








20.10.2012 mungkin tarikh yang dah agak lama untuk berkongsi cerita yang ada..tetapi tidak salah berkongsi cerita yang baik kan daripada kita bercerita tentang keburukan orang lain..ya, disebalik tarikh itu..selamat ye wali aku atau abang aku menamatkan zaman bujang ye..Alhamdulilah majlis yang sederhana telah diadakan bagi meraikan kedua-dua pengantin..hanya gambar yang dapat diberi sebagai tatapan semua..dan aku juga syukur ke hadrat ilahi kerana keluarga aku bakal ada orang baru kelak..Insyaallah..4weeks already itulah usia kandungan kakak ipar ku..semoga semua ye selamat dan diberkati oleh Allah S.W.T selalu..Amin..:) mintak maaf ye..xtaw laa kenapa gambar jadi macam tue bila upload..:(























December 4, 2012

...Happy Birthday Muhamad Zulfadli Abd Azam

#PALI#
05.12.2012 selamat hari ulang tahun untuk kamu pali..

---> semoga kamu berjaya mencapai segala matlamat di dalam hidup..

---> Dirahmati selalu oleh Allah S.W.T

---> Dimurahkan rezeki...


...Berkat Doa..




Indah rasa ye hidup ini dengan adanya orang sekeliling kita yang tidak pernah jemu menyayangi kita. Alhamdulilah lagi beberapa hari hubungan aku dengan MNMK akan mencecah 1 Tahun 5 Bulan...berkat doa bersama kami masih lagi bersama-sama mencuba mengharungi hidup dan juga mempelajari erti hidup yang setiap berubah setiap hari. semoga hubungan ini sentiasa mendapat keredhaan Nya..amin..:) mungkin belum terlambat untuk aku ucapkan Happy Big Day Dear dkt MNMK...semoga awak sentiasa berjaya dalam hidup awak..



#nazyuli#
...happy birthday...

..only this one that i can give to him...

..Bertambah Umat Islam...


cerita seterusnya adalah yang ingin aku kongsikan adalah..alhamdulilah Allah S.W.T mempermudahkan rezeki ahli-ahli keluarga..dengan berkat doa akhirnya bertambah lah kakak aku seorang lagi penerang hati di dalam hidup mereka..sekarang kandungan kakak aku maybe berusia 6 bulan sudah..hanya doa merupakan pengiring yang terbaik di dalam setiap perkara yang kita lakukan...begitu juga aku hanya doa yang mampu aku berikan..semoga kakak aku tabah menempuhi dugaan seorang ibu mengandung..amin....


...Happy Family...

Puteri Nur Aisyah Iman Bt Abu Bakar

..Anak Pertama Mereka...

...Mereka Sentiasa Tabah Menjalani Hidup Berumah Tangga...

..Semoga Mereka Bersama Till Jannah...

..menyapa seketika..

Assalamuaikum..terlalu blog ini dibiarkan sunyi seperti tiada pemilk..kurang ye masa mungkin adalah alasan paling kukuh yang boleh diberi..:) alhamdulilah pejam celik pejam celik hanya tinggal satu semester lagi bagi aku di Politeknik Merlimau...welcome to the working world?? i am not ready yet actually. 3years maybe are already enough to me to play with my life and actually i have to move on with my life and not become pampered girl anymore..terlalu banyak perkara suka duka yang berlaku sepanjang tahun 2012 yang bakal berakhir tak lama lagi nie..

Sepanjang semester di politeknik banyak mengajar aku erti kehidupan yang sebenar..siapa kawan dan siapa lawan..hidup ini sangat mudah kalau kita merancangnya untuk jadi yang terbaik dalam hidup..seperti kata-kata Christine Northrup merasa bersyukur dan menghargai seseorang atau sesuatu dalam kehidupan anda akan menarik lebih banyak hal yang anda syukuri dalam hidup anda...

Kata-kata yang sentiasa aku pegang dalam hidup aku. hidup tidak semudah yang disangka kan, kadang kala ada sebahagian orang tidak suka akan cara kita menjalani dan merancang hidup kita..tetapi keluarga adalah penyokong yang paling setia bersama kita. Jadi utamakanlah keluarga dulu baru lah yang lain..

Terlalu banyak yang ingin dikongsi..Insyaallah ada masa dapat lah aku berkongsi ceritera cerita hidup aku ini..thanks sudi membaca..semoga anda semua diberkati oleh Allah S.W.T selalu..:)

August 17, 2012

Raya Raya Dugaan..:)

assalamuaikum semua..semakin dekat kita akan meninggalkan bulan Ramadhan...semakin sayu nie mengenangkan kedua-dua arwah ibu bapa ku..di dalam kesibukkan semua nak blk raya mcm-mcm dugaan melanda hidupku dan juga kawan-kawan...antaranya:

--> Min xde bju raya...berjam-jam cari baju raya untuk dia...akhirnya ada jgk..mtk2 dye suke dgn pilihan dye...

---> tiket bas nk blk tggnu dh abes tuk aku dgn Min then terpksa ambk tiket blk kuantan jewp...dgn bas yg mcm bas ting tong...sabar jela..kerana berkat sabar laa aku dah sampai dkt umh..

---> kereta azri yang last minute rosak ye..lps berbuka td baru gerak untuk blk johor bersama umi dan aisyah..

---> aji pula dgn mslh sakit blkg ye..katanya tisu ye dh koyakk..and need a long rest to recover it..kesian sgt2..tp dye still active but not much more..

---> aku pulak buka poli jewp trus jd SOD untk kitchen..hati aku sgt berdebar2..dgn xtw masak yew..aku btl2 study resepi yg aji bg dkt aku..semoge Allah s.w.t permudahkan urusan aku..amin..

---> x terkecuali jgk my love skinny man a.k.a ayoi kene saman sbb ltk mtr dkt luar poli..aduhai mentang2 ptptn da msuk polis mcm taw2 jewp ye..xpew laa cik polis...kami bayar okeh..:)


this we are




sincere..
-yuli-

August 4, 2012

Happy Birthday Akak Sayang...n_n

alhamdulilah..hari ini akak aku genap berumur 27tahun... semoge berkat doa sekeliling akak aku terus happy dan hidup dalam keberkatan...tibe-tibe ptg tadi aku dapat ilham nak buat video untuk aku...sebelum tgk video nie aku nak ucapkan untuk akk aku.. -> semoga panjang umur -> murah rezeki -> hidup dalam kegembiraan selalu -> semoga hidup akak diberkati selalu..amin..



video

July 29, 2012

Bulan Dugaan...(:

assalamuaikum semua...alhamdulilah hari ini tepat 10 Ramadhan kita berpuasa..mungkin hati masing-masing pening memikirkan baju raya apa nak beli...tudung lagi...tue ini...macam-macam laa untuk raya ini..kalau boleh mesti nak serba baru kan..tapi bukan ini penuh dugaan untuk aku dan juga kawan-kawan..yela PTPTN kteorng tak masuk lagi...aduhai macam mana nak hidup ye...hehehe...atas support akk-akk tersayang boleh laa aku hidup dekat melaka ini...bulan puasa yang penuh dugaan 1st time g kelas jalan kaki dari rumah sewa..masak sendiri...assigmt yang berlambak dari lect...tp insyaallah aku boleh tempuhi semua ini sebab kawan-kawan aku tak penah lekang tuk bagi kerjasama..aku bersyukur giler..dalam kesibukkan aku sebagai pelajar aku tak terkecuali tuk kutip pahala banyak-banyak bulan puasa...of course laa g terawih dgn budak2 rumah sewa...tp bagi aku doa yang iman tue bacakan selepas hbs solat mmg menyentuh hati..yela kau jarang dgr iman baca doa dlm BM nie...biasanya doa biasa jew..bila taw makna doa tue menyebabkan memberi kesan dekat aku..mudah-mudahan aku berjya menempuhi dugaan dalam hidup berkat dan petunjuk dari ALLAH S.W.T amin...(:

July 10, 2012

Hari Bermakna..:')


Salam 10 July 2012…hari ini merupakan hari yang bermakna buat insan yang menyambut ulang tahun kelahiran..begitu juga untuk ayah si dia..SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAON PAK CIK..may ALLAH s.w.t bless u always…sejujurnya hati ku terdetik kesedihan dan cemburu melihat rakan-rakan lain boleh menyambut hari bermakna ibu bapa mereka..yela dulu masa aku kecik2 xde plak aku terpikir nak smbut bufday ayh aku…tapi bile da besar dan semua nya pom dah berubah ak mula mengenal erti sebuah HARI BERMAKNA bagi seseorang..teringat aku ketika dulu yang setiap kali TAHUN baru ayah mesti akan tidur lambat sebab tarikh lahir ayh jatuh pada 01 Januari…mesti ayah akan sambut bersama kami adik beradik…adik miss u AYAH….:(

semoga ALLAH S.W.T sentiasa merahmati pak cik...n_n

July 6, 2012

Laila Mahfol i'am soory...:(


Malam semkin menyepi….post aku kali ini ak credit kan untuk my love sayang LAILA MAHFOL…sorry for that post..i don’t meant to make u offended with me…believe me..i love u and don’t mean to make u feel sad..by the way I LOVE U MY DEAREST FREN….MMUUUAAHHHH..xoxo….:)
by the way gud luckfor your exam dear...

always remember u...by look the pic..:)

Thinking Of You All..


Salam untuk semua..terlalu lame blog ini dibiarkan begitu saje…tanpa update..tnpe menjengah komen yng diberi..kehidupan yang terlalu sibuk membutkan blog ini terbiar..Insyaallah blog ini akan kembali active selepas kembalinya aku di PoliteknikJ
Hidup terlalu indah jika kita menjalani hidup ini bersama-sama Keluarga, kawan-kawan, dan juga teman hidup kita tetapi pernahkah kita merasakan untuk kembali ke masa dahulu untuk memperbaiki kesilapan kita..?? Aku pernah merasakan untuk kembali ke masa itu..menikmati hari-hari kegmbiraan bersama mereka.
Berseronok bersama-sama kawan baik aku..berkongsi suka duka dan juga menggembirakan hati dikala lara. Biarpun sekarang aku dapat melihat yang mereka semua sudah terlalu sibuk dengan diri sendiri dan juga dengan kehidupan masing-masing. Tapi ade segelintir mereka yang tidak lupa akan aku sehingga membuatkan aku merasa terlalu dihargai oleh… SARAH SYAHIRAH HUSIN sering bertanyakan khabar aku membuatkan aku menganggap dye memang SAHABAT aku yang sejati..kerana kawan aku yang lain tidak tahu kemana menyepi…setiap kiriman SMS tidak berbalas…aku terdetik hati mengatakan yang aku ada buat salahkah dengan mereka..mybe tidak cube mereka sibuk..think positif yuliza..:) dan tak lupa juga kepada FIRDAUS a.k.a FEYY…HARZIM dan juga PESA…aku mtk  maaf klau tertinggal nama yg lain..tp yg pastinya lebih bnyak kwn lelaki yg tnya khbr aku berbnding kwn prmpn..mungkinkah lelaki lebih menghargai erti dan memahami makna KAWAN @ SAHABAT?? Tepuk dada tanyalah diri sendiri…salam kawan-kawan..:)

March 4, 2012

-imbas kembali-


KENANGAN???? Apa yang ade dgn kenangan?? Tadi time ngah tgk gmbr dkt external hard disk..tibe2 aku tertgk gmbr time aku dgn ex roommate aku dulu...tersenyum sendiri bile tgk gmbr aku selama 2 Sem setengah dgn dye…hehehehe..meh aku cite mcm mane mule2 aku knl dye…:P

V4-3-21 nie laa number blik kteorg..1st time aku msuk dlm blik nie aku dh nmpk brg2 ats katil sebleh…so katil yg sebelah lagi nie aku yg puye laa kot…hehehe..was-was..smue fmly aku g anta aku dkt Melaka…yela 1st time duk jauh and belajar tido sorg..selama nie ade peneman iaitu akak aku..hehehe..skrg tdo sorg2..smue da blk..aku pom duk dlm blik sorg2 smbil tgu bkal roommate aku..dan xlama kemudian hadir seorng kawan, sahabat,roommate dan juga teman suka duka..NURUL AISYAH ABD GHANI dari ayer hitam johor bhru…berkenalan dan saling memahami antr stu sama lain…akhr yew kteorg jd kwn baik..sgt baik..kdg2 merajuk…terase hati..mrah…sedih…semua yew penah kteorg lalui sme2..so aku sgt bertuah dpt dye sbg roommate aku dulu sbb time aku takut nk tidor sorg2 dye sgt phm dan menyempitkan diri katil dye dgn bg aku tido dkt sebelah..jap lagi aku dah nyenyak…dye pom nyah laa dari katil tue..hehehe…tp jarang dye akn bt mcm uh…then sem 3 aku da xjd roommate dye..sbb dye da jd AJK BLOK…so aku pom dpt roommate baru..yg baik jgk mcm dye…J thanks nurul aisyah sudi jd kwn, shbt dan teman terbaik sye…hehehhe….:)

time kteorg sem 1...hehehehe...thanks dear..wink~